BAŞKANDAN MESAJ

Sivil toplum örgütleri, çağdaş toplumların temelini oluşturur ve demokrasinin en sağlıklı şekilde uygulanmasını sağlar. Toplumun farklı kesimleri kendi içlerinde örgütlenir, demokrasiyi uygular ve sonra ülkenin demokratik yapısında bu örgütlü güçleriyle söz sahibi olurlar. Biz esnaf ve sanatkârlar da bu açıdan bakıldığında Odalarımızla ve Birliğimizle Türk milletinin sivil toplum örgütleri olarak çok önemli bir işleve sahibiz. O nedenle demokrasi gereği kendi kurumlarımız içinde sorunlarımızı konuşmalı çözümler üretmeliyiz. Anlaşmazlıklar olduğunda farklı fikirler oluştuğunda da bunu kendi içimizde bir sonuca kavuşturmalıyız. Bunu başarabilirsek daha da güçlenebiliriz ve kendi tabanımıza kendi örgütlerimize zarar vermeden Türkiye’ ye katkı sağlamaya devam ederiz.

Odalar Türk toplumunda ekonominin en küçük birimlerine kadar en etkili şekilde temsil edilebildiği sivil örgütlerdir. Bu örgütlerin en geniş tabanı olanları da Esnaf ve Sanatkârlar odalarıdır. O nedenle bizleri birlik ve beraberlik içinde çalışmamız, gücümüzü korumamız ülkemizin ekonomik istikrarı için son derece önemlidir. Türk milletinin gelenekleriyle çağdaş demokrasiyi bağdaştıran maddi ve manevi değerleri özenle koruyan bir yönetim anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.

Ülkemizin Avrupa Birliği projesinde de hem örgütlerimiz hem de bu anlayışımız son derece önemli görevler görecek. Avrupa Birliğinin en büyük ülkeleriyle kurumsal iş birliklerimiz ortak projelerimiz sürüyor. Yenileri de olacak. Devletimizin politikalarına uygun olarak bu yolda da üzerimize de düşen görevlerini de yerine getireceğiz. Türkiye’nin Sivil Toplum Örgütleri olarak demokrasiyi özümsemiş bir toplum şeklinde Avrupa Birliği idealini gerçekleştirmek istiyoruz.

Hepinizi tebrik ediyor ve hep birlikte mutlu günler diliyorum.